یکی از پدیدههای جالب در سینمای ایران، حضور دخترانی بر پرده سینما است که مادرانشان نیز سینماگر بودهاند.
زری خوشکام
در فیلمهای هنری و مطرحی همچون آدمک (ساخته خسرو هریتاش) و تپلی (ساخته رضا میرلوحی) و خواستگار(ساخته علی حاتمی) ایفای نقش کرد، اما در مجموع او در دوران قبل از انقلاب معرف کاراکتری خاص بود. کاراکتر او پس از ازدواجش با علی حاتمی دگرگون شد و از آن پس حضور او در سینما کمرنگ شد. زری خوشکام در ۱۲ فیلم و دو مجموعه سینمایی نقشآفرینی کرده است.
لیلا حاتمی
میتوان گفت که سینما در رگهای لیلا حاتمی جاری است. پدر او علی حاتمی کارگردان سرشناس سینمای ایران و مادرش زری خوشکام، هنرپیشه سینما بود. لیلا حاتمی با کسب چندین جایزه در جشنوارههای داخلی و خارجی یکی از موفقترین بازیگران سینمای ایران در عرصه بینالمللی است.
حمیده خیرآبادی
او مادر ثریا قاسمی دیگر بازیگر سینمای ایران است. این بازیگر باسابقهٔ سینمای ایران در سال ۱۳۳۲ با فیلم "میهنپرست" وارد سینما شد و در سالهای پیش از انقلاب با نام هنری "نادره" هنرنمایی میکرد. "مادر سینمای ایران " درفروردین ۱۳۸۹ در سن ۸۶ سالگی درگذشت.
ثریا قاسمی
با بازی در فیلم آرامش در حضور دیگران ساخته ناصر تقوایی به سینما راه یافت. ثریا قاسمی در ۲۴ فیلم سینمایی و ۳۲ مجموع تلویزیونی نقشآفرینی کرده است. ثریا قاسمی با سریالهای پربیننده تلویزیونی "قصه عشق" و "تلخ وشیرین" در پیش از انقلاب به شهرت دست یافت.
منیژه حکمت
از تهیه کنندگان و کارگردانان ایرانی است. اولین فیلم وی فیلم "زندان زنان" بود و پس از آن فیلم "سه زن" و "لالایی" را ساخت. منیژه حکمت مادر پگاه آهنگرانی است.
پگاه آهنگرانی
او با فیلم "گربه آوازهخوان" به سینما آمد و با "دختری با کفشهای کتانی" به عنوان یک بازیگر نوجوان معرفی شد. پگاه آهنگرانی با فیلم "دربند" موفق به دریافت سیمرغ بلورین در جشنواره فیلم فجر شد.
فرشته طائرپور
فرشته طائرپور تهیهکننده، مدیر تولید، مجری طرح و فیلمنامهنویس است. آینههای روبرو، نخودی و زن دوم را نوشته است و در سال ۱۳۶۷ با فیلم "گلنار" تهیهکنندگی را آغاز کرده است. او مادر غزل شاکری است.
غزل شاکری
با فیلم "ماهی" وارد دنیای سینما شد و در فیلمهایی چون "گلنار" و "وقتی همه خواب بودند" ایفای نقش کرده است. غزل شاکری با بازی در "آینههای روبرو" جوایزی نیز کسب کرده است.
رخشان بنیاعتماد
کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکننده ایرانی که فیلمهای او در جشنوارههای داخلی و بینالمللی مورد تحسین واقع شده. بنی اعتماد در هفتاد و یکمین جشنواره فیلم ونیز در سال ۲۰۱۴، جایزه بهترین فیلنامه را برای فیلم "قصهها" به دست آورد. مادر باران کوثری تاکنون کارگردانی ۱۴ فیلم را برعهده داشته است.
باران کوثری
او با فیلم "بهترین بابای دنیا" ساخته داریوش فرهنگ نخستین تجربه بازیگری را کسب کرد و در بسیاری از فیلمهای مادرش، رخشان بنیاعتماد نیز نقشآفرینی کرده است. باران کوثری برای فیلمهای "روز سوم" و "خونبازی" سیمرغ بلورین دریافت کرد. "دایره زنگی"، "شب واقعه"، "پستچی سه بار زنگ نمیزند" و "هیچ" نیز از دیگرفیلمهای مطرح این بازیگر هستند.
فهمیه رحیم نیا
فارغالتحصیل رشته هنرهای تجسمی از دانشگاه استراسبورگ فرانسه است. او با تئاتر "ناقاردی" در سال ۱۳۴۸ بر روی صحنه رفت و در تئاتر "سلطان مار" به کارگردانی بهرام بیضایی نیز حضور داشت. فهیمه رحیم نیا با فیلم "تجاوز" در سال ۱۳۴۹ وارد سینما شد و در هفت فیلم نقش آفرینی کرده است. او مادر شقایق فراهانی و گلشیفته فراهانی است.
شقایق فراهانی
از بازیکنان پرکار سینمای ایران است. شقایق فراهانی با فیلم لیلا به سینما آمد و در ۳۶ فیلم سینمایی و ۴ سریال نقش آفرینی کرده است. این بازیگر نقشهایش در فیلمهای "چتری برای دو نفر"، "پروانهای در باد" و سریال "کلاه پهلوی" را ماندگار میداند.
گلشیفته فراهانی
با نقشآفرینی در فیلم "درخت گلابی" داریوش مهرجویی در سن ۱۴ سالگی جایزه بهترین نقش اول در جشنواره فیلم فجر را تصاحب کرد. او در ۲۸ فیلم در داخل و خارج از ایران ایفای نقش کرده است.
پروین قائم مقامی
مادر بهاره رهنما در ۴ فیلم سینمایی و شش مجموعه تلویزیونی ایفای نقش کرده است.
بهاره رهنما
کارشناس حقوق قضایی از دانشگاه آزاد و بازیگر سینما و تئاتر است. در ۲۶ فیلم و ۱۸ تئاتر نقش آفرینی کرده است. جالب اینکه پریا قاسمخانی، دختر بهاره رهنما نیز تجربه حضور در تئاتر "پنجرهها" و فیلم سینمایی "بانو" را دارد.
فرنگیس فروهر
با نام اصلی فرنگیس فرحزادی، در سال ۱۳۱۹ در اصفهان به دنیا آمد و در سن ۲۲ سالگی با نمایش "مست" در سال۱۳۴۱ در تئاتر سپاهان اصفهان به روی صحنه رفت و مدتی بعد با فیلم "گنجینه سلیمان" در سال ۱۳۴۵ وارد سینما شد. فرنگیس فروهر در ۴۱ فیلم نقشآفرینی کرده است.
لیلا فروهر
لیلا فروهر، تنها خواننده سبک پاپ نیست. او از کودکی بر صحنه سینما حاضر شد در فیلمهایی چون "گل خشخاش"، "قمار زندگی" (در کنار دلکش)، "باغ بلور" و "سلطان قلبها" با حضور محمدعلی فردین نقشآفرینی کرده است.
آزیتا حاجیان
حاجیان لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشکده هنرهای دراماتیکِ دانشگاه هنر است. آغاز فعالیت هنری او از ۱۳۵۴ با نمایش «خورشید خانم آفتاب کن» بود. از دیگر نمایشهای او میتوان به «بهرام چوبینه»، «ژاندارک»، «نسل آواره»، «نمایش بی کلام»، «دایره گچی قفقازی» و ... اشاره کرد.
حاجیان فعالیت در سینما را از سال ۱۳۶۸ با فیلم «دزد عروسکها» ساخته محمدرضا هنرمند آغاز کرد. وی در سال ۱۳۷۷ در هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر برای بازی در فیلم روبان قرمز برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در بخش بینالملل شد. او مادر مهراوه و ملیکا شریفی نیا است.
مهراوه شریفی نیا
وی دیپلم ریاضی-فیزیک دارد و مشغول تحصیل در رشته موسیقی در دانشگاه هنر تهران میباشد. او فرزند محمدرضا شریفینیا و آزیتا حاجیان است. شریفینیا یک ترم در رشته کارگردانی سینما درس خواند اما از ادامه تحصیل در این رشته انصراف داد. ساز تخصصی او پیانو میباشداو در پروژه «شاخه گلی برای دبورا» دستیار کارگردان ضیاءالدین دری بود. او خواهر بزرگتر ملیکا شریفی نیا (بازیگر و نقاش) است.
ملیکا شریفی نیا
وی فرزند «آزیتا حاجیان» و «محمدرضا شریفینیا» بازیگران سینما و تلویزیون و خواهر «مهراوه شریفینیا» میباشد. وی علاوه بر بازیگری، هنرآموختهٔ رشتهٔ گرافیک بوده و در زمینههای گرافیک، عکاسی، تصویرسازی کتاب و ساخت آثار حجمی بطور جدی فعالیت میکند. او بازی در سینما را از سال ۱۳۷۰ با فیلمی به نام «اوینار» به کارگردانی «شهرام اسدی» شروع کرد.