اگر شما با لنز خود همه جا میروید و آن را درنمی آورید یا تمیز نمیکنید یا حتی با لنز خود میخوابید توجه کنید: خانمی که 6 ماه لنز خود را در نیاورده بود تمیز نکرده بود در اثر یک آلودگی چشمی که نوعی باکتری به وجود می آورد و سطح روی مردمک چشم را میخورد، کور شد.
اولین چیزی که ما به تمام کسانی که از لنز استفاده میکنند می گوییم این است که آب معمولی را به لنز خود نزنید. یعنی مثلا با لنز خود به حمام نروید یا شنا نکنید. عمل کرد لنز مانند یک اسفنج می ماند که تمام میکروب ها و باکتری ها را جذب میکند. حتی آب که تمیز به نظر می آید محل مناسبی برای رشد و نمو برخی از باکتری هاست و از آنجایی لنز مانع رسیدن اکسیژن به قرنیه چشم میشود میتواند ذره های بسیار کوچکی آب را روی قرنیه چشم تولید کند که محل مناسبی برای تولید مثل باکتری ها می باشد.
عفونت چشم میتواند بدون اینکه شما متوجه شوید لحظه به لحظه بیشتر شود و زمانی که شما دچار قرمزی و درد شدید در ناحیه چشمتان شد اید، آسیب به چشمتان وارد شده است. تعداد زیادی بیمار هر روزه با آسیب ها شدید چشمی و نابینایی که به علت عدم توجه و مراقبت از چشمشان به وجود آمده، به چشم پزشک مراجعه می کنند. جدا از عمل لیزیک که میتواند بسیار موثر باشد، راه های دیگری نیز برای حفاظت از چشم وجود دارد که به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم:
دستورات بهداشتی نگه داری از لنزتان را رعایت کنید. طبق دستور پزشک لنزتان را تمیز و نگه داری کنید.
لنزتان را در محیط های مرطوب نزنید. یعنی با لنزتان به حمام،استخر،سونا و یا حتی جکوزی نروید.
با لنز خود نخوابید.
لنز های خود را هر دوهفته یک بار یا ماهی یک بار، با توجه به نوع لنز تعویض کنید.
قبل از دست زدن به لنزتان، دستتان را با صابون خوب تمیز کنید.
آخرین و البته مهم ترین توصیه اینکه به صورت منظم پیش چشم پزشک بروید و چشم های خود را چک کنید. در صورت دیدن اولین نشانه های قرمزی یا درد به چشم پزشک مراجعه کنید.