علت و درمان

علت و درمان

افتادگی پلک

به افتادگی پلك فوقانی پتوز گفته می‌شود. افتادگی پلك به دلایل مختلف در همه‌ رده‌های سنی ایجاد می‌شود؛به طوری كه در برخی از افراد به صورت مادرزادی و در عده‌ای دیگر به صورت اكتسابی است  و یا در اثر سالخوردگی و كهولت،حادثه, بعد از جراحی آب مروارید  یا سایر جراحی‌های چشمی روی میدهد.

همچنین با افزایش سن نیز ممكن است افتادگی پلك ایجاد شود.

این عارضه همچنین می‌تواند در اثر مشكلاتی كه برای عضله بالا برنده پلك فوقانی روی می‌دهد نیز بوجود آید. بیماری‌های عمومی مانند دیابت نیز می‌توانند باعث افتادگی پلك شود.

افتادگی می تواند یک یا هر دو پلک را تحت تاثیر قرار دهد.در این حالت، لبه های پلک بالا از حالت طبیعی پایین تر می افتد و بعضی اوقات می تواند تمام یا بخشی از مردمک را بپوشاند. زمانیکه افتادگی پلک ، یکی از پلک ها را درگیر کند، تشخیص آن در مقایسه با پلک سالم آسانتر است ، اما بروز افتادگی در هر دو چشم، این تشخیص را به مراتب دشوارتر خواهد کرد.

در اغلب موارد، درمان نهایی جراحی است كه با انجام یک عمل جراحی زیبایی پلاستیک بالا بردن پلک ، می توان این حالت را اصلاح کرد، نوع جراحی نیز بر اساس شدت افتادگی تعیین می‌شود.جراحی معمولا بهترین درمان افتادگی پلك است و جراح عضلات بالا برنده پلك فوقانی را تقویت می‌كند كه ظاهر فرد بهتر شده و امكان دید بهتر را فراهم می‌نماید. جراحی پلاستیک افتادگی پلک را کامل درمان میکند اما قبل از انجام این کار بهتر است خودتان با حرکات مختلف به درمان آن بپردازید. چنانچه افتادگی پلک به علت بیماری های عصبی و عضلانی یا بیماری های چشم باشد، پزشک با تجویز دارو آن را درمان خواهد کرد.

خطرات جراحی شامل عفونت،خونریزی و كاهش بینایی است،ولی وقوع این عوارض بسیار نادر است.

طی این مدت می‌توان از قطره و پماد برای محافظت چشم استفاده كرد. اگرچه ظاهر پلك بطور قابل توجهی اصلاح می‌شود، اما ممكن است پلك‌ها كاملا قرینه به نظر نرسند.

در اغلب موارد، بعد از جراحی، در نگاه به پایین،پلك عمل شده نسبت به طرف مقابل،مختصری بالاتر قرار می‌گیرد و به زودی رفع میشود.در برخی موارد،ممكن است بیش از یك بار عمل جراحی لازم باشد.

در ضمن با انجام یک سری تمرینات موثر می توان شدت آن را کنترل نمود.با پزشک متخصص خود مشاوره داشته باشید. 

اذا

دیدگاه
*


* ارسال

مقالات مرتبط