جوان آمریکایی با دوربین خود به ایران امد

جوان آمریکایی با دوربین خود به ایران امد

عکاس نیویورکی در ایران

عکاس نیویورکی در ایران

بسیاری از ایرانیان اگر با نام براندون استراتون آشنا نباشند، با هنر عکاسی او آشنا هستند. این جوان آمریکایی با دوربین خود در خیابان های نیویورک راه می رود و از «آدم های نیویورک» عکس می گیرد. صفحه  فیس بوک او با نزدیک به ۶۰۰ هزار طرفدار، نمایشگاهی برای عکس های او است.

در اواخر سال  ۲۰۱۲ طرفداران وی بسیار غافلگیر شدند. براندون به ایران رفته بود تا از «آدم های ایران» عکس بگیرد. عکس های او از ایرانیان که اکثرا با داستانی درباره ی سوژه عکس همراه بود، با استقبال بسیار گسترده  ایرانیان و غیر ایرانیان رو به رو شد. اگر چه بررسی آلبوم عکس های او از ایرانیان و حتی «آدم های نیویورک» موضوعی جالبی خواهد بود، اما این نوشته به جنبه دیگری از فعالیت های این هنرمند می پردازد

در اواخر ماه فوریه، طرفداران براندون باز هم از طریق فیس بوک با خبری شگفت انگیز مواجه شدند، اما بر خلاف گذشته این خبر خشم همه را برانگیخت.

  DKNY یا همان دانا کارن، یکی از بزرگترین مارک های طراحی لباس در دنیا که حدود بیست سال پیش در نیویورک تاسیس شد، چند ماه قبل به براندون پیشنهاد می دهد در ازای پرداخت پانزده هزاد دلار، سیصد قطعه از عکس های او از آدم های نیویورک را در فروشگاه های خود در سر تا سر دنیا استفاده کند،. یکی از دوستان براندون که در این زمینه تخصص داشت به او می گوید رقم پرداختی دانا کارن با توجه به درآمد سالیانه چند میلیونی شان بسیار ناچیز است. براندون هم از آنها درخواست رقم بالاتری کرد، و البته جواب منفی گرفت. این قرارداد هیچگاه بسته نشد.

 

زرذزرذ

برذیبی

رذدرذد

یبلیبلس

یبلیب

یبیسب

چند ماه بعد از این ماجرا، یکی از طرفداران براندون عکسی از ویترین مغازه ی دانا کارن در بانگوک، پایتخت تایلند برای او می فرستد. ویترین این مغازه مزین شده بود به عکس هایی که براندون گرفته بود. براندون نه تنها پولی بابت این کار دریافت نکرده بود، بلکه اصلا از این موضوع اطلاعی نداشت. او بعد از دریافت این عکس در اعلامیه ای در صفحه ی فیس بوک خود نوشت:

من از دانا کارن  پولی نمی خواهم. ولی اگر فکر می کنید دانا کارن برای جبران این کار باید صد هزار دلار برای حمایت از کودکان تهی دست اهدا کند، از من حمایت کنید. این پول خرج اردوی تابستانی کودکان می شود

تنها چهار ساعت بعد از این اعلامیه، دانا کارن با عرض معذرت خواهی از براندون در صفحه ی فیس بوک خود، اعلام می کند حاضر است مبلغ بیست و پنج هزار دلار به این کودکان اهدا کند. اگرچه طرفداران براندون از خسیسی دانا کارن بسیار خشمگین بودند و از براندون خواستند از طریق قانون از آنها شکایت کند، ولی او به همین مبلغ قانع شد. صبح روز بعد اما براندون درفیس بوک خود نوشت:

بسیار خوشحالم که دانا کارن مبلغ بیست و پنج هزار دلار را به نام من به کودکان تهی دست اهدا کرد. ولی دیشب با خودم فکر کردم چقدر خوب می شود که خود ما بقیه هفتاد و پنج هزار دلار را اهدا کنیم. صد هزار دلار خرج سیصد کودک را برای دو هفته اردوی تابستانی تامین می کند. اگر با من موافقید، به این کمپین بپیوندید. کمکتان هر چقدر هم کوچک باشد، به حساب می آید»

با همین چند خط، شهروندانی از گوشه و کنار دنیا به براندون پیوستند. از یک دلار گرفته تا نهصد دلار، آنها با کمک هایشان دقیقا بعد از سه روز، با اینکه کماکان بیش از پانزده ساعت به پایان کمپین باقی مانده بود، به هدف هفتاد و پنج هزار دلاری خود رسیدند. اما این پایان کار نبود. بعد از مشارکت بیش از سه هزار نفر، کل مبلغ جمع شده نزدیک به صد و چهار هزار دلار شد. این مبلغ به اضافه ی کمک دانا کارن، مخارج اردوی دو هفته ای بیش از چهل و شش کودک تهی دست را فراهم می کند. تجربه ای که برای بسیاری از این کودکان، بی نظیر خواهد بود.

منبع :وبلاگ بهزاد فرضی پور

دیدگاه
*


* ارسال

مقالات مرتبط